SEMİNER DÖNEMİ ÖĞRETMENLERİNİN MÜZE ZİYARETİ

SEMİNER DÖNEMİ ÖĞRETMENLERİNİN MÜZE ZİYARETİ

Yaz tatilinin bitmesinin ardından,2018-2019 Eğitim Öğretim yılı, Öğretmenlerimizin seminer dönemleriyle başladı.1 Eylül’den itibaren yeni eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmalarına başlayan öğretmenlerimiz iki hafta boyunca çocuklarımıza daha faydalı olabilmek adına mesleki çalışma programlarını yürütecekler ve okulların resmen açıldığı 17 Eylül pazartesi günü öğrencilerine kavuşacaklar.

İki haftalık seminer dönemlerinde, bizler de 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi olarak, öğretmenlerimizi ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz.5 Eylül Salı gününden başlayarak İzmit ilçesi sınırları içerisinde bulunan okullarımızda, seminer çalışmalarını yürüten öğretmenlerimizi “Deprem Anma ve Farkındalık Müzesinde “misafir etmeye, müzemizi gezdirmeye ve yer kürenin hareketleri hakkında bilgi vermeye başladık. Müze rehberi eşliğinde turlarını tamamlayan öğretmenlerimize “aktif ve dinamik yerküre ”gerçeği, ülkemizin deprem riski, deprem öncesi yapılan planlamaların ne kadar hayati bir önem taşıdığı anlatıldı. Verilen teorik bilgilerle depremi anlamaya çalışan, simülasyon odasında depremi yaşayan, dijital panorama alanında yerkürenin sesini dinleyen öğretmenlerimiz müzemizden oldukça etkilenerek ayrıldılar.

Sene içinde yoğun olarak öğrenci ağırlayan “Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi” olarak, öğrencilerimizin yetişmesinde büyük emek sahibi olan öğretmenlerimizi de müzemizde misafir etmeye ve deprem konusunda bir farkındalık yaratmaya devam edeceğiz.