SEMİNER DÖNEMİNDE Kİ ÖĞRETMENLER MÜZEDE

SEMİNER DÖNEMİNDE Kİ ÖĞRETMENLER MÜZEDE

İzmit Belediyesinin aktif ve dinamik yer küre gerçeğini anlatmak ve ortak bir deprem kültürü oluşturmak için halkımızın hizmetine sunduğu “Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi” yoğun olarak ziyaret edilmeye devam ediyor.14 Haziran’da okulların tatile girmesiyle birlikte,2 haftalık seminer dönemlerine başlayan öğretmenlerimizi müzemizde ağırlamaya başladık.

Yoğun geçen bir senenin ardından 2 haftalık seminer döneminde de çalışmaya ve üretmeye devam eden öğretmenlerimiz 17 Haziran itibariyle müzemizi gruplar halinde gezmeye başladılar.17 tematik adımla ve müze rehberi eşliğinde turlarını tamamlayan öğretmenlerimiz her adımda ülkemizin ve bölgemizin depremselliği, aktif ve dinamik yer küre gerçeği hakkında rehberlerimizden bilgiler aldılar. Simülasyon odasında 17 Ağustos gecesine bir yolculuğa çıkarak depremi tecrübe ettiler.45 dakikalık tur sonucunda her bir adımdan çok etkilendiklerini ve deprem müzesinin hizmete sunulan çok önemli bir yapı olduğunu belirtip teşekkür ederek müzemizden ayrıldılar.

17 Haziran-28 Haziran tarihleri arasında hem İzmit sınırları içinden hem de ilçe sınırlarımız dışında ki hocalarımızı ağırlayacak olmanın mutluluğuyla, ortak bir deprem kültürü oluşturma gayretimiz devam edecek.