YALOVA HAYRİYE HANIM CAMİ KURAN KURSUNUN 3D YAZICI VE TASARIM MERKEZİ İLE 17 AĞUSTOS DEPREM ANMA VE FARKINDALIK MÜZESİ ZİYARETİ

İzmit Belediyesinin hayata geçirdiği vizyon projelerine yalnızca İzmit sınırları içindeki vatandaşlarımız değil, il dışından da katılımlar devam etmekte. ‘3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi’ ile ’17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi’ olarak Yalova Müftülüğüne bağlı yaz boyunca çocuklara eğitim veren Hayriye Hanım Cami Kuran Kursundan 18 öğrenci ve 2 hocamız misafir edildi.

Çocuklara ilk etapta, geleceğin teknolojisi olarak yerini sağlamlaştıran, tıp dünyasından uzay teknolojisine hayatın birçok alanında yer bulan 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezin de eğitim alarak 21. yy dünyası tanıtıldı. Daha sonra, yalnızca büyüklerinden dinledikleri 17 Ağustos Depremini anlamak, yaşamadıkları o depremi tecrübe etmek için 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesinde turları tamamlatıldı. Deprem öncesi ,sırası ve sonrasında yapacakları hakkında bilgilendirilen çocuklarımız tekrar Yalova’ya uğurlandı.

İzmit Belediyesi olarak hem il içi hem il dışından gelen, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hizmet etmekten ve onları geleceğin dünyasına hazırlamaktan mutluluk duymaktayız.